Keralit

Een eigen woning is een kostbaar bezit. En heel persoonlijk: het vertelt wie u bent, hoe u leeft en waar 
u om geeft. Maar uw huis is ook een waardevolle investering. Met Keralit gevel- en dakrandpanelen 
zorgt u goed voor uw woning én voor u zelf. Want Keralit materialen zijn verbluffend mooi en onverwoestbaar. Dat betekent nooit meer schilderen!

Keralit

Met Keralit krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, kleur of glansverlies, maar stijlvolle gevelelementen en dakranden die er altijd verzorgd uitzien.

Zo nu en dan een sopje, meer onderhoud komt er niet bij kijken. De kwaliteit is gegarandeerd met maar liefst 10 jaar leveranciersgarantie.

De oersterke basis van Keralit bestaat uit gerecyclede kunststoffen. Er hoeft geen boom voor gekapt te worden en het verbruik van grondstoffen blijft tot een minimum beperkt. Een prettig idee voor wie hecht aan duurzaam materiaal gebruik.

Ook wat onderhoud betreft is Keralit een verantwoorde keuze: schilderen is overbodig dus u verbruikt geen verf.

Voor een professioneel resultaat schakelt u een aannemer of montagebedrijf in. De vakman werkt graag met Keralit omdat het monteren vlot gaat en het product bijzonder degelijk is. De panelen worden met een onzichtbare bevestiging gemonteerd in lengtes van maar liefst 6 meter. Hierdoor worden naden voorkomen en heeft u een strak en afgewerkt eindresultaat.

 

Keralit blijft duurzaam en onderhoudvriendelijkKeralit is een duurzaam en milieuvriendelijk gevel- en dakrandproduct dat gemaakt wordt van 
gerecyclede kunststoffen. Het is zelfs ongevoelig voor kromtrekking onder invloed van vocht of warmte en aantasting door schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Daarnaast wordt Keralit 
geleverd in een uitgebreid kleurenpallet en is het onderhoudsarm.

Deze eigenschappen maken Keralit uitermate geschikt voor toepassing bij renovatie- en nieuwbouwprojecten in de woning-, recreatie-, en utiliteitsbouw. De basis van Keralit is opgebouwd uit gerecyclede kunststoffen die onder voortdurende ISO 9000 controle uit het gebruikscircuit wordt gewonnen. De toplaag bestaat uit het in de bouwwereld zeer bekende Renolit. Deze toplaag heeft in de professionele bouwwereld een goede naam opgebouwd op het gebied van kwaliteit en kleurechtheid. Het kleurenpallet bestaat uit zeer veel kleuren van unikleuren tot houtstructuren.

Keralit panelen worden geleverd met een KOMO-certificaat, waarmee een uitgebreide kwaliteitscontrole op zowel de grondstoffen als het eindproduct wordt gegarandeerd. Keralit voldoet zowel aan de richtlijnen van het bouwbesluit als aan de eisen van het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen. Dit zijn hoogwaardige keurmerken in de professionele bouwwereld en dat onderstreept de bijzondere kwaliteit van Keralit.

 

Potdeksel

Potdekselpanelen zijn overlappende gevel-panelen zonder sponning die uitstekend passen in zowel moderne als klassieke projecten. Doordat de panelen overlappen, kunnen ze blind worden geschroefd zodat een onzichtbare bevestiging mogelijk is. Door de overlapping worden vuil en regenwater snel en makkelijk afgevoerd. Esthetiek en functionaliteit komen naadloos samen in dit fraaie model.

 

Sponningdeel

Keralit op uw dakkapel

Dit model met een breedte van maar liefst 190 mm geeft gevels een statige en chique uitstraling. Het sponningdeel 190 mm is zeer geschikt voor moderne toepassingen door het fraaie lijnenspel. De sponning is namelijk smal en strak waardoor scherpe lijnen ontstaan. Door de blinde bevestiging behoren schroef- en boorgaten tot het verleden. Het 
sponningdeel 190 mm is zowel horizontaal als verticaal te monteren en goed te combineren met Keralit dakrandpanelen.

Het sponningdeel 143 mm wordt al decennia met succes toegepast in de Nederlandse woningmarkt. De panelen zijn voorzien van een veer en groef en daardoor kunnen ze blind geschroefd worden. Hierdoor behoren schroef- en boorgaten tot het verleden. Door de sponning ontstaat een mooi lijnenspel en krijgt de gevel een afgewerkt karakter. Het sponningdeel is zowel horizontaal als verticaal te monteren en goed te combineren met Keralit dakrandpanelen.

 

Dakrand

afgewerkt met keralit

Met Keralit dakrandpanelen zijn dakranden, windveren, boeidelen, dakkapelen e.d. perfect en naadloos af te werken. Door de lange lengtes van 6 meter kan vaak uit één stuk worden gemonteerd zodat naden, schroef- en boorgaten niet meer zichtbaar zijn. Door een uniek clipsysteem kan de dakrand onzichtbaar worden bevestigd en is het uitstekend te gebruiken in combinatie met het Keralit sponningdeel voor bijvoorbeeld de afwerking van het overstek.