K-vision, kunststof kozijnen, wint VKG prijs!

K-vision project wint VKG Architectuurprijs 2012!

Geweldig nieuws! Voor de 4de keer is een project met Kommerling K-vision winnaar van de VKG Architectuur-prijs! Dinsdag 4 december 2012 werd de prijs uitgereikt in in Amsterdam. De VKG Architectuurprijs wordt elk jaar uitgereikt aan projecten waar kunststof kozijnen op esthetische wijze deel uitmaken van het conceptuele ontwerp.

De winnaar is het project Kaleidoskoop in Nieuwkoop van LEVS Architectuur. In het project zijn K-vision kozijnen toegepast met een folie voorzien van houtnerf-structuur. De uikomst is een warm gevel beeld met onderhoudsvrije, duurzame en energie-efficiënte kozijnen.

De Loods architecten&adviseurs ontving de VKG Renovatie prijs voor het renoveren van 6 milieu vriendelijke en duurzame woningen aan de Freesialaan te Leende en architecten buro KLAMER bna kreeg de publieks prijs voor basisschool De Springplank in Leek. De prijzen zijn inmiddels op vier december uitgereikt in De Hermitage in Amsterdam.

De opdracht van de woonstichting Nieuwkoop&Latei projectontwikkeling was huizen te maken tbv de lichte en zware zorg, verrijkt met maatschappelijke voorzieningen zoals een bibliotheek, een restaurant en een theater.

Het leek een enorme uitdaging om een ruim gebouw goed in te laten passen in de uiterlijke omgeving van een klein dorp. LEVS architecten heeft dit gerealiseerd door verschillende hoogten te realiseren  (5-3 lagen). Daarnaast is er ook gekozen voor diverse  gevelmaterialen, gerelateerd aan de omgeving (Nieuwkoopse Plassen). Riet, baksteen en natuurlijk hout zorgen voor een warme en zeer natuurlijke  uitstraling. De bijzonder onderhoudsvrije en eenvoudig te bedienen kunststof kozijnen in zowel de buitengevels als aan de hofzijde zijn zeer divers en fraai gedetailleerd. De jury vindt de Kaleidoskoop van LEVS architecten een mooi compleet project. Het programma is thans ondergebracht in een geleed gebouw, dat zich makkelijk lijkt te voegen in de omgeving. Om al deze redenen koos de jury unaniem het project Kaleidoscoop als winnaar van de VKG Architectuur prijs tweeduizendentwaalf.

 

K-vision kozijnen Kommerling

via K-vision, marktleider in kunststoffen | 10-12-12 | K-vision project wint VKG Architectuurprijs 2012!

 Winnaar-vkg-architectuurprijs-2012-bekend/